cebula
dymka
filet z kurczaka
grzyby (u mnie pieczarki i boczniaki)
śmietana
kostka rosołowa
natka pietruszki, koperek
makaron tagiatelle (grube paski)
Cebulę i dymke kroimy w piórka, podsmażamy na margarynie lub na czym tam chcecie. Do tego kurczaka w kostkę i też trzeba nieco podsmażyć. Następnie grubo pokrojone grzybki, smażymy, smażymy.. Jak grzyby bedą miękkie to zalewamy je szklaną bulionu z kostki, dorzucamy posiekana pietruchę i koperek, sól, pieprz. Gotujemy to parę minut, a na koniec zagęszczamy śmietaną (a jak ktoś woli baardzo gęste to śmietaną i mąką). Zagotować i jeść :) Na ugotowany makaron wylewamy sos z kurczakiem i grzybami, posypujemy startym parmezanem (lub zwykłym serem żółtym) i posiekanym szczypiorem z dymki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz