niedziela, 25 listopada 2012

129.

Oto przed Państwem pierwsze w moim życiu mielone! Drobiowe - rzecz jasna ;) Z pieczonymi ziemniaczkami i kapustą pekińską. Palce lizać! :)

Drobiowe mielone (czysta improwizacja):
25dag mięsa mielonego drobiowego
1 jajko
gotowana marchew i pietruszka (z rosołku)
mąka
bułka tarta
ząbek czosnku
wegeta, pieprz, sól, zioła prowansalskie, oregano

Wszystko kompletnie na oko dodane, wymieszane i opanierowane w bułce tartej. Usmażyłam z obu stron na margarynie.

Ziemniaki obrałam, pokroiłam na mniejsze kawałki, obsypałam przyprawą do ziemniaków i piekłam pół godziny na masełku w 200st. C.

Kapustę pekińską posiekałam, miałam dressing z proszku (sos koperkowo-ziołowy).

I tyle :) Bardzo smakowało :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz